Din kundvagn
Inga produkter ligger i kundvagnen.
Pris: 0kr
Innehåll
Din kundvagn är tom!
Sök produkt
Produkter
produkt

TALLOW BALM by Madeleines Choice

En helt unik hudsalva som består av talg, olivolja och eteriska oljor. Använd den som daglig ansiktskräm eller på hela kroppen. Den passar perfekt till torr hy och för de som har eksem, solskadad hy, psoriasis, akne m.m.

Nu är den äntligen här!


Tallow Balm är en hudsalva för hela kroppen. Jag själv använder den som en daglig ansiktssalva samt till hela min kropp som en daglig återfuktning. Jag absolut älskar den! Den ger mig inte en fet look utan en fin lyster samt att den ger naturlig näring till min hy.

Vad är Tallow?
Det är det engelska ordet för talg. Talg är ett animaliskt fett som kommer ifrån vanligtvis kor eller får. Vi använder oss av enbart talg från ko. Våra förfäder använde sig utav talg som hudlotion men efter att kemikalieindustrin växte sig större under början av 1900 talet ersattes talg med kemikalier som petroleumprodukter, syntetiska vitaminer och processade växtbaserade oljor och krämer.

Talg är naturens egna hudvårdsprodukt och fungerar betydligt bättre än de konstgjorda produkter som finns på marknaden idag. Talg innehåller mycket av de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K som endast finns att hitta i animaliska fetter och som alla främjar till en hälsosam hud. Kom ihåg att de personer som lider av akne blir oftast rekommenderade av läkare att använda sig av krämer som innehåller vitamin A som i många fall är syntetisk. Vitamin A är hudens vitamin och som gör att nya hudceller skapas. Talg innehåller även fetter som konjugerad linolsyra (CLA) som har anti-inflammatoriska egenskaper och palmitoleinsyra som har naturliga antimikrobiella egenskaper.
Jag har inte kunnat hitta en produkt som ger min hy den lyster som TALLOW BALM gör. Det går inte heller att jämföra TALLOW BALM med någon växtbaserad hudsalva då vi helt enkelt inte är växter, utan vi människor är djur. Vi har samma sammansättning i kroppen som ett djur jämfört med vad en växt har.

Eftersom talg är mycket hårt vid rumstemeperatur och kan liknas lite som vax så har jag tillsatt ekologisk olivolja som gör oljan mjukare. Till denna oljeblandning har vi sedan tillsatt en touch av ekologiska eteriska oljor. 

Har du problem hy?
Eksem, psoriasis, solskadad hy, ärr, torr hud m.m. Tveka inte att prova TALLOW BALM.
Det är helt enkelt den bästa salvan! Har du provat tillräckligt många salvor/lotion/krämer och inget funkar, gör din hy en sista tjänst och prova TALLOW BALM. 


Är salvan certifierad ekologisk?
Nej inte för tillfället. Jag köper talg ifrån två gårdar. Första gården ligger i närheten av Slöinge, Halland. Där kommer talgen ifrån nötkreatur som endast får gräs och hö, de är ute året runt och de slaktas på gården. Detta gör att djuren ej stressas. Andra gården ligger i Getinge, Halland där korna får gräs på sommaren och under vintern får de hö samt en liten mängd kraftfoder. De slaktas på gården och slipper onödiga transporter. Olivoljan och de eteriska oljorna är certifierade ekologiska. 

Jag är mycket mån om djurens hälsa och det är ett absolut krav att djuren ska ha det bra. 

Ingredienser:
Talg från nötkreatur, olivolja, eteriska oljor (eukalyptus, rosmarin och citron)

100ml

Art.nr: TBC12
Vikt: 200 gram
Språk / Valuta
Swedish 
Priser visas Inkl. moms
Nyhetsbrev
Organic Raw Chocolate... För er som älskar choklad och vill unna er något al...
150kr
/ Nyheter!
Reklam
Copyright © Madeleines Choice